Invitasjon til utstilling Bunad og Folkedrakt på Ringerike 18.10.2018 kl 17

Vi ble spurt om å være med i ressursgruppe for prosjektet Registrering av gamle plagg i Røyken og Hurum, som er et arbeid for å kunne konstruere en bunad fra området ut fra plagg som har vært i bruk før 1900. Det er et tidkrevende arbeid som krever at man finner nok plagg til å kunne ha et utgangspunkt, og vi synes det er veldig spennende å være en del av dette prosjektet.

Nå har det blitt invitert til et informasjonsmøte rundt dette hvor Frithjof Rudshagen, som har gjort en registrering av plagg på Ringerike, skal fortelle litt om hvordan dette foregår. Se invitasjonen under.

Vi håper at så mange som mulig som har noen gamle klær, hele eller ødelagte, kan bidra med noe som vi kan jobbe ut fra. Vi er interessert i alle draktdeler, så om det til barn, mann eller kvinne har ingenting å si. Alt er av interesse! Kjenner du noen som kanskje har noe gjemt på loft eller i vegger så spre ordet videre.


INVITASJON

I anledning av prosjektet Registrering av gamle plagg i Røyken og Hurum er vi invitert til Ringerike Museum v/ Frithjof Rudshagen til å se utstillingen Bunad og Folkedrakt på Ringerike. torsdag 18.10.18 kl 17. Inngangen på museet er gratis. Ut fra en slik registrering på Ringerike har Frithjof Rudshagen konstruert en mannsbunad som han vil vise oss. En kvinnebunad i flere variasjoner er også blitt laget. I Østfold har de også ved funn av gamle plagg konstruert bunad ut fra gamle plagg. Disse plaggene er blitt til gjennom tankegangen til Magny Kalberg, som er tidligere leder ved Instituttet på Fagernes. Her får vi med oss mye informasjon samt en forståelse for hvorfor slikt arbeid er viktig for kommende slekter. Fridthjof er en engasjert og dyktig bunadstilvirker som jeg gleder meg til å høre.

Registreringen er i regi av Norsk Institutt for Bunad og Folkedrakt på Fagernes. Solveig Strand, fra Instituttet er med i ressursgruppa vår, som også består av Anne Kari Martinsen, Berg og Blåne, Heidi Fossnes, Bladet Bunad, Stine Larsen, og Helen Lyngby, Bunadsvennene og Janne Helle, Hellesmia, alle håndverkere fra Røyken og Hurum.

Dette er et prosjekt tenkt for både Røyken og Hurum og vi har fått 15 000 kroner i støtte fra Nye Asker.

Jeg håper du har lyst til å bli med til Ringerike Museum. Påmelding til Røyken Husflidslag v/Kjellfrid Engen (tlf 90781948 eller kjellfridengen@gmail.com)