En oppdatering siden sist!

Det har gått en stund siden sist, men vi er her! Tenkte det kunne være fint med en liten oppdatering til våre følgere, tidligere, nåværende og fremtidige kunder.

Mye har skjedd siden oppstarten i 2017/2018. Vi var godt i gang med egen bedrift og gjennom 2019 opplevde vi en stor oppgang i kundestrømmen og gledet oss til fullt kjør frem mot 17. mai og konfirmasjoner i 2020. Slik ble det ikke, en pandemi skulle sette stopper for det. Men vi har ikke gitt oss! Vi har sydd inn og ut bunader, sydd nye og reparert gamle bunader selv om det ble mye mindre kunder enn forventet.

I tillegg har det vært familieforøkelse hos Helen og Stine har skolert seg mer. Yrkesfaglærerstudie innen HDP og søm og tekstilhåndverk ved OsloMet er snart fullført. Våren 2023 skal bachelorgraden være i boks. Dette gjør at vi kan ta inn lærling og kan jobbe med rekruttering til yrket, for det trengs. Det trengs flere bunadtilvirkere, men det er også et stort behov for lærebedrifter. Vi ønsker å bidra og gleder oss til vi skal ta inn lærling etterhvert. Noe som må på plass innen den tid er nytt lokale, at Stine er ferdig med utdanning og at Helen er tilbake for fullt etter familieforøkelse nummer to :)

Per dags dato jobber vi derfor deltid, og vi tar inn alle rettinger vi klarer. Vi tar dessverre ikke inn montering av hel bunad som skal være klare i 2023 denne perioden. Uansett hva det skulle være tar vi gjerne imot spørsmål og forespørsler, så hjelper vi dere så godt vi kan. Bruk gjerne kontaktskjemaet via nettsiden vår.

Vi gleder oss til veien videre og til vi er tilbake for fullt, og vi håper vi kommer oss inn i et nytt lokale sommer/høst 2023. Dette vil bli i Slemmestad området, kanskje vi holder oss til Bødalen fortsatt. Tips til lokale tas gladelig imot. For alle nye kunder så er systua vår ca 40 minutter fra Oslo og 30 minutter fra Drammen.

Håper vi ser deg!

Julemarked 2018

Søndag 2. desember stiller vi på det årlige julemarkedet i Sekkefabrikken i Slemmestad. Hit tar vi med oss noen egenproduserte produkter, som forkler og understakker. Vi har også håndstrikkede sjal og strømper som kan bestilles, og vi har med boka “Tilbehør til bunad - Lag det selv” og luer og skjerf fra FOGG Gildeskål for salg.

Vi gleder oss veldig til å være med som utstillere, kom innom vår stand for en liten bunadsprat. Lurer du på noe angående din egen bunad eller om du kanskje trenger hjelp med noe du holder på med er det bare å spørre.


julemarked 2018.jpg

Invitasjon til utstilling Bunad og Folkedrakt på Ringerike 18.10.2018 kl 17

Vi ble spurt om å være med i ressursgruppe for prosjektet Registrering av gamle plagg i Røyken og Hurum, som er et arbeid for å kunne konstruere en bunad fra området ut fra plagg som har vært i bruk før 1900. Det er et tidkrevende arbeid som krever at man finner nok plagg til å kunne ha et utgangspunkt, og vi synes det er veldig spennende å være en del av dette prosjektet.

Nå har det blitt invitert til et informasjonsmøte rundt dette hvor Frithjof Rudshagen, som har gjort en registrering av plagg på Ringerike, skal fortelle litt om hvordan dette foregår. Se invitasjonen under.

Vi håper at så mange som mulig som har noen gamle klær, hele eller ødelagte, kan bidra med noe som vi kan jobbe ut fra. Vi er interessert i alle draktdeler, så om det til barn, mann eller kvinne har ingenting å si. Alt er av interesse! Kjenner du noen som kanskje har noe gjemt på loft eller i vegger så spre ordet videre.


INVITASJON

I anledning av prosjektet Registrering av gamle plagg i Røyken og Hurum er vi invitert til Ringerike Museum v/ Frithjof Rudshagen til å se utstillingen Bunad og Folkedrakt på Ringerike. torsdag 18.10.18 kl 17. Inngangen på museet er gratis. Ut fra en slik registrering på Ringerike har Frithjof Rudshagen konstruert en mannsbunad som han vil vise oss. En kvinnebunad i flere variasjoner er også blitt laget. I Østfold har de også ved funn av gamle plagg konstruert bunad ut fra gamle plagg. Disse plaggene er blitt til gjennom tankegangen til Magny Kalberg, som er tidligere leder ved Instituttet på Fagernes. Her får vi med oss mye informasjon samt en forståelse for hvorfor slikt arbeid er viktig for kommende slekter. Fridthjof er en engasjert og dyktig bunadstilvirker som jeg gleder meg til å høre.

Registreringen er i regi av Norsk Institutt for Bunad og Folkedrakt på Fagernes. Solveig Strand, fra Instituttet er med i ressursgruppa vår, som også består av Anne Kari Martinsen, Berg og Blåne, Heidi Fossnes, Bladet Bunad, Stine Larsen, og Helen Lyngby, Bunadsvennene og Janne Helle, Hellesmia, alle håndverkere fra Røyken og Hurum.

Dette er et prosjekt tenkt for både Røyken og Hurum og vi har fått 15 000 kroner i støtte fra Nye Asker.

Jeg håper du har lyst til å bli med til Ringerike Museum. Påmelding til Røyken Husflidslag v/Kjellfrid Engen (tlf 90781948 eller kjellfridengen@gmail.com)